Kezdeti lépések, célkitűzés, motiváció, személyes “miértek” és tervek. Nagyjából ezeket a kulcsszavakat öleli fel az a beszélgetés, amelyet tavaly nyár végén folytatott velem a Thor Újbuda. Részletek kattintás után.

“Balázs bejött aznap, s beszélgetni kezdtünk. Tulajdonképpen teljes konkrét jövőképet vázolt fel, s ellentmondást nem tűrő szándéka volt, hogy a legjobban teljesít majd az edzőképzésen. Korábban belekóstolt a küzdősport világába is, rendelkezett edzői képesítéssel, rendkívül jó fizikummal rendelkezett, emellett akkoriban a közgazdasági diploma megszerzése óta egy multi cégnél dolgozott. Nem is rossz beosztásban. Mégis a jövőjét más közegben képzelte el: Funkcionális edzőként.

Miért szerettél volna váltani Balázs?

Azt gondolom, hogy a boldogsághoz az önmegvalósításon keresztül vezet az út. Valahogy mindig is azt éreztem, hogy rám egészen más dolgok várnak, ahogy az iroda ablakán tekintgettem kifelé. Életem egyik legjobb döntése volt az edzői pálya elindítása és a legszerencsésebb pont az, amikor rátok találtam. Jó helyen, jó időben, azt hiszem arra a szituációra ez tökéletes példa.

Mik voltak a terveid pontosan, hogyan képzelted el magad két év elteltével?

Ahogy akkor is határozott céllal érkeztem, a mai napig megvannak a távlati elképzelések, keresem az új utakat és igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy mindig meg tudjon újulni bennem a motiváció, és építsem az utam a jövőre vonatkozóan. Persze mindez egy ilyen szakmai stáb nélkül nem jöhetne létre.

Miért éppen a Thor Gymet választottad?

A XI. kerületbe sodort az élet, és itt kerestem egy olyan termet, amely megfelelt, akkor még erőemelői ambícióimnak. Mivel korábban már jártam nálatok, és már akkor is megfogott a hely atmoszférája, így nem is volt kérdéses, hogy Titeket válasszalak. Wittmann Zsoltot ismertem már korábban, és amikor meghallottam, hogy edzőképzés indul, ő is megerősített benne, hogy vegyek részt rajta, mert az ott megszerzett tudás biztosan a hasznomra fog válni.

Visszatekintve mit csinálnál másképp?

Nyilván ahogy visszatekintek a mostani és az akkori énemre, látom azt, hogy melyek azok az apró dolgok, amiket javítanék. De utólag mindig okosabb az ember és az elmúlt időszak tapasztalata, szakmai fejlődése és tanulságai mind hozzájárulnak ahhoz, aki ma vagyok.

Elégedett vagy a jelenlegi helyzeteddel?

Jó stábbal dolgozok, remek embereket tudhatok a csapatomban, van lehetőségem a szakmai fejlődésre és szeretem azt, amit csinálok. Jobb helyen nem is lehetnék. Rengeteg pozitív élmény ért az elmúlt két évben és nem utolsó sorban a Thorban ismertem meg azt a lányt is, akivel közös életünket éljük, s kitartunk egymás mellett jóban-rosszban.

Hogyan jött a Spartan Training Camp ötlete?

Az első Spartan Race után gondolkodtam el rajta. Alapvetően azon a véleményen vagyok, hogy a funkcionális edzés remekül képes kiegészíteni az ezekre való felkészülést. Célom, hogy mindenki egy olyan erő és állóképességi szinttel vágjon neki a versenyeknek, mely segíthet az adott táv és akadályok leküzdésében. Magam már megjártam a legtöbb távot, így az általam és a rutinosabb résztvevők által megszerzett tapasztalatok alapján tudjuk segíteni az újonnan belevágókat. Alkalomról alkalomra számos embert delegálunk a Thor Fighters színei alatt az egyes helyszínekre. Ez örömmel tölt el hiszen talán nem is maga a verseny az igazi cél, hanem az azt megelőző út. Az edzések, az emelletti futások, a táborok… Múlt hétvégén tartottuk az edző kollégákkal az ötödiket, ismét jól sikerült és bízom benne, hogy a sokadikról is hasonlóan pozitívan fogok Nektek beszámolni.

Miképpen tervezed a következő éveket?

Próbálom a hosszú távú célokat szem előtt tartani, de ehhez mindig a következő lépés visz közelebb. Az eddigi kiváló FMT II-es képzések után nagyon várom a következőt, hogy azzal is gyarapíthassam a tudásom. Mindenképpen sok tanulás vár rám, hogy ezt kamatoztatva színvonalasabbá tehessem az edzéseket. A következő lépcsőfok a súlyemelő sportedzői tanfolyam, mely a hetekben indul. Illetve a tanítás gondolatával is játszom már egy ideje, és bízom benne, hogy a jövőben erre is lesz majd lehetőségem.”

Hiszünk abban, hogy mindenki számára létezik az a mozgásforma, amiben igazán képes megtalálni önmagát és ami által úgy lesz képes csúcsformába kerülni, hogy közben hihetetlenül jól is érzi magát. A funkcionális edzés világán keresztül szeretnénk megkönnyíteni, egészségesebbé és színesebbé tenni a mindennapjaidat.

Kövess minket!

Kapcsolat

Címeink:

Budapest, XI. kerület
Nádorfejérvári út 40. (Újbuda)

Budapest, XIII. kerület
Csavargyár utca 2. (Angyalföld)

Budaörs,
Repülőtér út 2/A.

Telefonszám:

+36305448577

Email:

info@functionalstrength.hu

©2019 - FunctionalStrength.hu

Made by: