A Thorban ritkán szünetel a munka, nálunk mindig akad program bőven: Egyik népszerű új kezdeményezésünk egészen speciális: 24 órán keresztüli edzés. Ha van nemes kihívás a szervezet részére, akkor ez bizony annak minősül. A szervezővel, vagyis velem történt beszélgetést olvashatjátok itt a sikeres kihívásról.

Mi adta az ötletet?

A challenge 24 ötlete az idén pattant ki a fejemből. Ebben az évben több olyan megmérettetésen is részt vettem (Kinizsi 100 és Spartan Race Ultra Beast), melyek teljesítési ideje igencsak hosszú. Ezek nem feltétlenül versenyek, persze van a végén eredmény, de leginkább saját magad legyőzéséről és a komfortzónád határainak elég komoly átlépéséről szól.

Mi a különlegessége, azt leszámítva persze, hogy jól hangzik, hogy 24 órán keresztül sportol valaki?

A Spartan Training táborok alkalmával is nagyon sokat dolgoznak a részt vevők, és elfáradnak rendesen egy-egy nap végére. Viszont itt a feladatok nagy részét a közösség részeként, bár legtöbbször egyedül viszik véghez. Az egymás elszántságából és teljesíteni vágyásából nyert motiváció itt is fontos tényező, viszont egy teljes nap sok idő. Így jutottam arra a döntésre, hogy négy fős csapatokban kelljen végigcsinálni a kihívást, így bíztam abban, hogy a tagok egymás felé történő motiválása és bíztatása segít majd átlépni a mentális és fizikai holtpontokat. Ez így is lett.

Hogyan építetted fel az eseményt?

A huszonnégy órában, huszonnégy feladattal kellett megbirkózniuk a résztvevőknek. Természetesen próbáltam úgy összeállítani a gyakorlatsorokat, hogy legyen ideje valamennyit pihenni a jelenlévőknek, ezért egyéni, partner és team feladatsorok is kerültek terítékre, alkalmat adva itt-ott egy rövidebb pihenésre.

Sikeresnek bizonyult a kihívás?

Magam sem számított ilyen szép létszámra, 39 emberrel startoltunk. Sajnos az egyik csapatból előző nap lesérült valaki, így nekik külön le a kalappal, amiért hárman is nekivágtak és sikerrel is vették az akadályt. Jó volt látni ennyi embert, amint egy célért küzdve hajtják végre sorra a kijelölt ismétléseket, köröket. Azt gondolom egy jó hangulatot és légkört sikerült megteremteni, bár kétség kívül voltak nehezebb időszakok is, ahol a fáradtság kiült a társaságra, de tartották egymásban a lelket. Sokat segített az egymás közötti kommunikáció és a zene is, például éjjel a 80-as és 90-es évek slágereire új erőre kaptak az emberek.

Nagyon elfáradtak a résztvevők?

Úgy vélem, összességében egy jó, ugyanakkor embert próbáló napot zártunk. A visszajelzések is pozitívak, és persze az első alkalomról lévén szó minden építő jellegű észrevétel jól jön. Már azon gondolkodom, hogyan lehetne finom hangolni a következőre. Mert jövőre ugyancsak szeretném megszervezni, és nem csak a 24 órásat, hanem két kistestvérét is 12 és 6 órában. Így ki-ki kiválaszthatja majd, hogy melyiken szeretné kipróbálni magát. Aki pedig mindháromnak nekivágna, ott teljes lehet majd a kollekció… Ezzel kapcsolatban figyeljétek a híreket, bővebb részletekkel később jelentkezünk majd.

Örülünk, hogy kedvező fogadtatásra került az esemény!

Szeretném még egyszer megköszönni minden csapatnak a részvételt és gratulálni, amiért helyt álltak! Büszke vagyok a saját tanítványaimra és örülök annak, hogy számos remek új sportembert ismerhettem meg.

Ha Te is kipróbálnád magad, kövess minket továbbra is és nemsokára megteheted!